Vandaag
Mail Mail instagram linkedin twitter facebook bel
045-8 200 300
Vandaag
Slide background

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Dat wil zeggen dat een groot deel van de maatregelen per 1 januari 2020 in zal gaan.
Het doel van de wet is de spanning op de arbeidsmarkt aan te pakken en meer balans te brengen tussen vast en flexibel werk. Om dit te bereiken, is er een pakket maatregelen.

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) brengt een aantal belangrijke wijzigingen aan in het ontslagrecht, de transitievergoeding, de ketenbepaling, de regels voor het werken met oproepkrachten en payrollwerknemers en het stelsel van de WW-premie.

We zetten de belangrijkste maatregelen voor u op een rij.

Verruiming ketenregeling
Per 1 januari 2020 wijzigt de duur van de ketenbepaling van twee naar drie jaar. Een werkgever kan dit jaar nog een tussenperiode inlassen waarin de werknemer niet werkt en de werknemer vervolgens op 1 januari 2020 weer een nieuw tijdelijk contract aanbieden, zodat hij deze werknemer geen vast contract hoeft te geven.

Transitievergoeding vanaf eerste werkdag
In de huidige situatie betalen werkgevers pas een transitievergoeding bij een arbeidsovereenkomst van twee jaar of langer. Het recht op transitievergoeding ontstaat in de nieuwe wet al vanaf de eerste werkdag.

WW-premie afhankelijk van soort arbeidsovereenkomst
Voor werkgevers wordt de WW-premie voordeliger als ze een werknemer een vaste baan (overeenkomst voor onbepaalde tijd met een vaste urenomvang) aanbieden in plaats van een tijdelijk contract. Nu is de hoogte van de WW-premie nog afhankelijk van de sector waar een bedrijf actief in is.

Ketenregeling: drie contracten in drie jaar
De WAB geeft ook nieuwe mogelijkheden om tijdelijke contracten te sluiten. De ketenregeling wordt verlengd van twee jaar, zoals deze nu maximaal geldt, naar drie jaar. De oprekking naar drie jaar maakt het voor werkgevers mogelijk om drie jaarovereenkomsten op rij te geven. Daarna is de werkgever verplicht een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Introductie cumulatiegrond bij ontslag
Werkgevers die een werknemer willen ontslaan, moeten nu nog volledig voldoen aan één van de ontslaggronden. Ze lopen dan tegen situaties aan waarin op basis van elk van de afzonderlijke bestaande ontslaggronden onvoldoende wettelijke basis is voor ontslag, maar waar wel bij meerdere gronden gedeeltelijk sprake is van problemen (bijvoorbeeld verwijtbaar handelen gecombineerd met disfunctioneren en een verstoorde arbeidsrelatie).

Payroll: gelijke rechtspositie en arbeidsvoorwaarden
Werknemers die in dienst zijn bij een payrollwerkgever krijgen op grond van de WAB minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als werknemers die rechtstreeks in dienst zijn bij de opdrachtgever. Hierbij krijgen ze ook recht op een adequaat pensioen (per 1-1-2021).

Oproepkrachten: minimaal vier dagen van tevoren oproepen voor minimaal 3 uur
Het kabinet wil met de WAB voorkomen dat mensen te lang in een oproepovereenkomst blijven zitten zonder enig perspectief op een baan met meer zekerheid. Zo moet een werkgever een oproepkracht minimaal vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden schriftelijk of digitaal oproepen. Als de oproep binnen vier dagen voor aanvang van de werkdag geannuleerd of gewijzigd wordt, dan heeft de oproepkracht recht op het loon dat hij of zij zou hebben verdiend als de oproep wel doorgegaan zou zijn. Bij cao kan de termijn van vier dagen worden verkort tot 24 uur. Indien een oproepkracht wordt opgeroepen moet dit altijd zijn voor een werkduur van minimaal 3 uur.

Aanbod vaste urenomvang
Ook is de werkgever straks verplicht om na twaalf maanden (in maand dertien) de oproepkracht een aanbod te doen voor een vaste urenomvang. De oproepkracht hoeft niet in te gaan op het aanbod. Komt de werkgever zijn verplichting niet na? Dan heeft de oproepkracht recht op het loon dat hij of zij zou hebben gekregen als het aanbod wel was gedaan.

Hoe definitief zijn de voorgestelde maatregelen in de WAB?
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is een feit: de Eerste Kamer heeft de WAB aangenomen. De nieuwe wet zal op 1 januari 2020 in werking treden. De inwerkingtreding van de payrollpensioenregeling is uitgesteld tot 1 januari 2021.

Deze aanstaande maatregelen kan de nodige vragen oproepen. Dus bent u benieuwd wat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voor uw organisatie betekent? Neem dan een kijkje op de website van de rijksoverheid of neem contact op met Vandaag Personeelsdiensten via tel 045-8200300 of stel uw vraag via info@vandaagpersoneelsdiensten.nl.

 

 

Deel of beveel deze pagina aan via
Share to Facebook Share to Twitter Meer...
Share to Facebook Share to Twitter Meer...
vandaag werkzaam in
Productie
Logistiek
Industrie
Bouw
Administratie
Zorg
Over Vandaag

Vandaag draait om jou! Wij zijn een betrokken, enthousiast en ervaren uitzendbureau gevestigd in Limburg dat sterk is in uitzenden, detacheren en het ondersteunen bij diverse HR-vraagstukken. Wij zeggen niet voor niets “vandaag draait om jou” omdat wij zowel de werkzoekende als werkgever centraal stellen. Middels korte lijnen, vaste contactpersonen en onze kenmerkende zeer persoonlijke aanpak zorgen wij voor een perfecte match tussen beiden. Met bewezen ervaring en expertise zijn wij er trots op dat wij al jaren samenwerken met onze huidige opdrachtgevers. Dat zegt iets over onze manier van samenwerken. Kwaliteit, betrokkenheid en altijd dichtbij. Draait vandaag ook om jou? Lees meer!

 

Contact
Kantoor Maastricht
Geusseltweg 29c
6225 XS Maastricht
T: 045-8 200 300

Kantoor Sittard
Poststraat 8
6135 KR Sittard
T: 045-8 200 302

KvK: 61980838
BTW: NL 854577865B01
Bank: NL57 INGB 0005113125

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
08:30 u. t/m 17:30 u.

Mail
instagram linkedin twitter facebook
Over Vandaag

Vandaag draait om jou! Wij zijn een betrokken, enthousiast en ervaren uitzendbureau gevestigd in Limburg dat sterk is in uitzenden, detacheren, payrolling en het ondersteunen bij diverse HR-vraagstukken. Wij zeggen niet voor niets “vandaag draait om jou” omdat wij zowel de werkzoekende als werkgever centraal stellen. Middels korte lijnen, vaste contactpersonen en onze kenmerkende zeer persoonlijke aanpak zorgen wij voor een perfecte match tussen beiden. Met bewezen ervaring en expertise zijn wij er trots op dat wij al jaren samenwerken met onze huidige opdrachtgevers. Dat zegt iets over onze manier van samenwerken. Kwaliteit, betrokkenheid en altijd dichtbij. Draait vandaag ook om jou? Lees meer!

keurmerk keurmerk keurmerk keurmerk
Home
Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy Statement
Cookie Statement
© 2021 Vandaag Personeelsdiensten
Home
Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy Statement
Cookie Statement
© 2021 Vandaag Personeelsdiensten